Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου, Ενορίας Αγίου Γεωργίου Θηβών!




Έχουμε μία πολύ όμορφη πρόσκληση για ένα γραφικό και όμορφο εκκλησάκι, που εορτάζει την ερχόμενη Δευτέρα! 

Η Ενορία Αγίου Γεωργίου Θηβών μας καλεί στις Ιερές Ακολουθίες που θα τελεστούν, προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου στις οδούς Λαοδάμαντος και Λαΐου, κάτω από τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. 

Την Παραμονή της Εορτής του Αγίου θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός στις 7 μ.μ και στη συνέχεια η Περιφορά της Εικόνας του Αγίου που βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο από τη μητέρα της δωρήτριας, αειμνήστου Δήμητρας Λιάπη, που της εμφανίστηκε ο Άγιος και της υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκεται η εικόνα του. 

Ανήμερα της Εορτής το πρωί θα τελεστούν ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. 

Και τις δύο μέρες, οι Χριστιανοί έχουν την ευλαβέστατη συνήθεια να πηγαίνουν στην Εκκλησία την κλασική Φανουρόπιτα για τη φανέρωση από τον Άγιο ψυχικής και σωματικής υγείας. 

Επίσης, όπως έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές από αυτήν εδώ τη θέση, τα οποιαδήποτε έσοδα πηγαίνουν στο "Σπίτι της Ελπίδας", που σκοπός του είναι να βοηθάει, όχι μόνο την Ενορία, αλλά όλη την πόλη της Θήβας.

Είναι ένα έργο το οποίο είναι κοινωφελές και δυστυχώς έχει κατηγορηθεί και έχει συκοφαντηθεί σε μεγάλο βαθμό από κακοπροαίρετους, αλλά όπως θα διαπιστώσετε όσοι το επισκεφτείτε αυτό το διήμερο της Εορτής, είναι έτοιμο να λειτουργήσει. 

Ας συμβάλλουμε λοιπόν όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, που είναι μόνο για καλό και ας προσκυνήσουμε με τις δέουσες τιμές τον Άγιο και να τον παρακαλέσουμε να πρεσβεύει προς τον Θεό για όλους εμάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου