Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Το Σπίτι της Ελπίδας

Πάει κι αυτό! Και του χρόνου με υγεία να είμαστε καλά και όλοι στο μέτρο όπως λέμε οι ντόπιοι!
Διεξήχθη, λοιπόν και φέτος για 5η συνεχή χρονιά στο εξοχικό κέντρο <<Μπάρμπα-Γιάννης>> στο Άλσος Μοσχοποδίου, με αρκετή επιτυχία το τραπέζι που κάνει η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Θηβών.
Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε εκεί για να γευματίσουμε, να περάσουμε καλά και, το σπουδαιότερο, να ενισχύσουμε έναν ιερό σκοπό, το "Σπίτι της Ελπίδας", που βρίσκεται στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου κάτω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.
Είχαμε τα πάντα! Άφθονο φαγητό και κρασί, ευχάριστο κλίμα, διασκέδαση με την κομπανία του μαγαζιού, αλλά και με ακορντεόν, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα και πολύ χορό.
Όπως είπα κι εγώ στην εκδήλωση, ως παρουσιαστής της, το τραπέζι αυτό είναι οικογενειακό, ο σκοπός του σπουδαίος και η όρεξη για δουλειά από τους ιθύνοντες μεγάλη,  πολλώ δε μάλλον αφού απευθύνεται σε παιδιά.
Άλλωστε, ποιος δεν αγαπάει τα παιδιά;
Είναι, λοιπόν, ένα έργο ιερό με στόχο να βοηθά παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, απ´ όλη την πόλη της Θήβας,  που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, στις φροντιστηριακές τους ανάγκες και γιατί όχι να τους προσφέρει το μεσημεριανό τους. Ήδη η κάτω αίθουσα του Σπιτιού είναι έτοιμη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
  - Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κύριος Σπυρίδων Νικολάου,
  - Οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θηβαίων, κυρία Ιουλία Κοντού και οι κύριοι Σταμάτης Χαλβατζής και Γρηγόρης Παπαβασιλείου,
  - Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Βοιωτίας και ιδιαίτερη φίλη και αρωγός του Σπιτιού της Ελπίδας, η οποία παρακολουθεί από την αρχή το έργο, κυρία Σοφία Καϊτατζή,
  - Η Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μεταξά,
  - Η νεοεκλεχθείσα Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κυρία Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη,
  - Ο Σύλλογος Γυναικών <<Διρκαίος Κύκνος>>, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση η Πρόεδρος του Παλαιού Γηροκομείου Ο.Χ.Ε.Κ Θηβών, κυρία Βάσω Λάσπη, καθώς αποτελεί ιδρυτικό Μέλος, του υπό σύσταση, Δ.Σ. του Συλλόγου του Σπιτιού της Ελπίδας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Νικόδημος Κάστιζας, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Θηβών και συντονιστής της όλης προσπάθειας για το "Σπίτι", ευχαριστώντας τους ως άνω Άρχοντες της πόλης και τον παρευρισκόμενο λαό, τονίζοντας ότι το τραπέζι αυτό είναι οικογενειακό και υπενθυμίζοντας ότι το έργο αυτό ανήκει σε ολόκληρη την πόλη.
Όπως ανέφερα και στο τέλος της ομιλίας μου, το "Σπίτι της Ελπίδας" είναι μία ορθόδοξη προσπάθεια και αυτές τις προσπάθειες τις ενισχύει ο Παντοδύναμος Θεός. Όσο κι αν πολεμηθεί, όσο κι αν συκοφαντηθεί θα γίνει. Και ο Άγιος Νεκτάριος συκοφαντήθηκε. Πόσοι όμως, θυμούνται τους συκοφάντες και πόσοι τον Άγιο;
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πνευματικό μου πατέρα, π. Νικόδημο, που μου έδωσε την ευκαιρία να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι δίπλα σε αυτούς τους βράχους που προσφέρουν άλλοι για το "Σπίτι", παρουσιάζοντας την αρχή και την μέχρι τώρα πορεία του μέγιστου αυτού έργου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και το υπό σύσταση Δ.Σ. του Συλλόγου: τους κυρίους Γιώργο Λουκά και Μιχάλη Μεγαρίτη και τις κυρίες Βάσω Λάσπη και Λιλή Φιλιππή που με έχουν αγκαλιάσει και που με ενίσχυσαν εκείνο το βράδυ της εκδήλωσης, παρά το δικό τους άγχος, παίρνοντάς μου το άγχος. Θα ήθελα να τους πω, από αυτό το μετερίζι, ένα μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" και να τους θυμίσω ότι θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή τους και πάντα έτοιμος να τρέξω για το "Σπίτι της Ελπίδας".

Και του χρόνου στο τραπέζι να συζητάμε για την πυρετώδη λειτουργία του!

#spitielpidas














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου